Aby wejść na tę stronę, musisz mieć ukończone 18 lat

Mam ukończone 18 lat

Na potrzeby naszej witryny korzystamy z plików cookie w celu personalizacji treści i reklam, udostępniania funkcji mediów społecznościowych oraz analizowania ruchu na stronie. Kliknij poniższy przycisk, aby wyrazić zgodę na korzystanie z tej technologii w Internecie. W każdej chwili możesz zmienić zdanie i wrócić na tę stronę, aby cofnąć zgodę.

Zgadzam się

Stwórz swoje domowe piwo.

To prostsze niż myślisz!

Przygotowanie piwa w warunkach domowych jest bardzo proste, pamiętać należy jedynie, aby zapewnić odpowiednią czystość i zachować proporcje ujęte w przepisie.

Jak zacząć?

To bardzo proste!

krok 1

Zmiksuj

krok 2

Odstaw

krok 3

Rozlej

krok 4

Smakuj

warzenie własnego piwa - jak zacząć - krok 1

krok 1

Zmiksuj

warzenie własnego piwa - jak zacząć - krok 2

krok 2

Odstaw

warzenie własnego piwa - jak zacząć - krok 3

krok 3

Rozlej

warzenie własnego piwa - jak zacząć - krok 4

krok 4

Ciesz się

O firmie

HISTORIA TRADYCJI

W 1862 r. Thomas Cooper stworzył swoje pierwszy piwo.
Tak rozpoczęła się historia rodzinnej marki, która szybko stała się chlubą australijskiego piwowarstwa, a dziś cieszy się uznaniem na całym świecie. Coopers jest symbolem piwa doskonałej jakości, które swoją wyjątkowość zawdzięcza m.in. umiejętnemu łączeniu ponad stuletnich technik warzenia piwa i innowacyjnych rozwiązań.

CZYTAJ WIĘCEJ

PRZEPIS MIESIĄCA

PIWNE INSPIRACJE

AZTEC GOLD

Składniki

  • Puszka koncentratu Preacher's Hefe Wheat
  • Jasny suchy ekstrakt słodowy - 500g 2x
  • Pastylki Coopers Carbonation Drops - 250g
  • Drożdże Coopers (dołączone do puszki)

Profil smaku

DYMNY
SŁODOWY
KAWOWY

Przepis

Drożdże należy uwodnić - w tym celu umieść je w szklance z wodą o temperaturze 25-28°C i pozostaw na około 30 minut.

Słód wsyp do garnka, dolej 2-3 litry wody i od razu mieszaj aż do rozpuszczenia - to zminimalizuje zbrylenie.

Zawartość puszki dodaj do garnka, podgrzewaj i mieszaj do rozpuszczeniea ( nie gotuj).

Do pojemnika fermentacyjnego wlej około 10 litrów wody, następnie dodaj rozpuszczone ekstrakty i dolej wodę - aby uzyskać 23 litry brzeczki (Dostosuj temperaturę wody tak, aby brzeczka miała 22-25 °C)

Dodaj wcześniej uwodnione drożdże i energicznie wymieszaj.

Fermentuj przez około 7 – 10 dni.
Butelkuj z użyciem 1 pastylki na 0,5 litra.

Proporcje

5,1%
Zawartość alkoholu
9
Kolor (EBC)
20
Goryczka (IBU)

TABELA WARTOŚCi

Typ piwa
Ale
Profil smaku
Owocowy, Ostry
Zawartość alkoholu
5,1
Kolor (EBC)
9
Goryczka (IBU)
20
Ilość
23L
Stopień zaawansowania
Łatwy

BEEKEEPER

Składniki

Profil smaku

Owocowy
Ostry

Przygotowanie

Drożdże należy uwodnić - w tym celu umieść je w szklance z wodą o temperaturze 25-28°C i pozostaw na około 30 minut.

Słód wsyp do garnka, dolej 2-3 litry wody i od razu mieszaj aż do rozpuszczenia - to zminimalizuje zbrylenie.

Zawartość puszki i miód dodaj do garnka, podgrzewaj i mieszaj do rozpuszczeniea ( nie gotuj).

Do pojemnika fermentacyjnego wlej około 10 litrów wody, następnie dodaj rozpuszczone ekstrakty i dolej wodę - aby uzyskać 23 litry brzeczki (Dostosuj temperaturę wody tak, aby brzeczka miała 22-25 °C)

Dodaj wcześniej uwodnione drożdże i energicznie wymieszaj.

Fermentuj przez około 7 – 10 dni.
Butelkuj z użyciem 1 pastylki na 0,5 litra.