Aby wejść na tę stronę, musisz mieć ukończone 18 lat

Mam ukończone 18 lat

Na potrzeby naszej witryny korzystamy z plików cookie w celu personalizacji treści i reklam, udostępniania funkcji mediów społecznościowych oraz analizowania ruchu na stronie. Kliknij poniższy przycisk, aby wyrazić zgodę na korzystanie z tej technologii w Internecie. W każdej chwili możesz zmienić zdanie i wrócić na tę stronę, aby cofnąć zgodę.

Zgadzam się

O FIRMIE

HISTORIA TRADYCJI

piwo coopers - ofirmie - 1
piwo coopers - ofirmie - 2
piwo coopers - ofirmie - 3
piwo coopers - ofirmie - 4
1862 piwo coopers - ofirmie - 5
piwo coopers - ofirmie - 6

Jak to się zaczęło?

Połączenie tradycyjnych metod warzenia piwa z nowatorską technologią pozwoliło zwiększyć zdolność produkcyjną Firmy i dostarczać piwo charakteryzujące się wspaniałą jakością i smakiem. W rezultacie Coopers może teraz produkować naturalnie dojrzewające piwa typu Ale i Stout dla klientów z całego świata – z całkowitą pewnością, że za każdym razem, gdy flagowe piwa browaru zostaną nalane, konsumenci będą niezmiernie zadowoleni z ich jakości. Ten związek ponad stuletnich technik warzenia piwa i innowacyjnych rozwiązań jest tym, co wyróżnia markę Coopers na tle australijskiego przemysłu piwowarskiego.

piwo coopers - ofirmie - 7
Thomas Coopers

Thomas coopers

Thomas Cooper urodził się w Yorkshire w 1826 roku. Był najmłodszy z dwanaściorga dzieci Christophera i Sary Cooper. W 1849 r. Thomas ożenił się z Anną Laylock Brown, a rok później przyszedł na świat ich pierwszy syn William. W maju 1852 r. Thomas wraz z żoną i dziećmi wyruszył do Australii. Po 86 dniach podróży rodzina dopłynęła do celu. W maju 1862 r. Thomas stworzył swoje pierwszy piwo o nazwie „A”, używając 4 buszli (ok. 146 L) angielskiego słodu, 8 funtów chmielu i 46 galonów wody. Gdy sąsiedzi spróbowali tego piwa, zainteresowanie nim zaczęło gwałtownie rosnąć, a Thomas otrzymywał coraz więcej zamówień na swój pyszny napój.
Właśnie wtedy rozpoczęła się historia tej rodzinnej marki…

Opowieść o Ale

Gdy popijasz jedno ze sławnych piw Coopers Ale, możesz poczuć smak ponad 150-letniej historii piwowarstwa. Co sprawia, że te piwa są tak wyjątkowe? To fakt, że są naturalnie ulepszane.
Jest to ponad 100-letnia technika warzenia piwa, przekazywana z pokolenia na pokolenie.
W dzisiejszych czasach tylko garstka piwowarów na świecie ma wystarczającą cierpliwość i umiejętności, by metodę tę stosować na dużą skalę. Naturalne ulepszanie to zwrot określający wtórną fermentację, której poddawane są piwa typu Ale po przelaniu do butelek albo beczek. Dodawana jest nieduża ilość drożdży, co pozwala na pozbycie się pozostałości tlenu lub cukru. Co więcej – piwo staje się bardziej gazowane i delikatnie podnosi się w nim poziom alkoholu.

ALE
HISTORIA
piwo coopers - ofirmie - 8

Naturalne ulepszanie, poprzez wyeliminowanie potrzeby pasteryzacji, pozwala zachować złożony i charakterystyczny dla Ale Coopers smak. Proces ten wydłuża również okres trwałość piwa – poprzez usunięcie resztek tlenu, dzięki czemu nie ma potrzeby używania ani dodatków, ani konserwantów. Naturalne ulepszanie wyróżnia produkty Coopersa spośród innych piw w Australii i na świecie. 

COOPERS
& SONS LTD.
piwo coopers - ofirmie - 9

Tak to właśnie robi Coopers

Po procesie naturalnego ulepszania zużyte drożdże Ale opadają na dno butelki albo beczki jako drobny osad. Gdy to się stanie, piwo jest gotowe do degustacji – i można to traktować jako gwarancję smaku od firmy Coopers. Ten proces trwa około 2 tygodni i dlatego piwa typu Ale i stout najlepsze są „po” niż „przed” upływem tego czasu. Żeby móc w pełni docenić smak piwa Coopers, warto poruszyć beczką przed wylaniem z niej piwa. Spowoduje to, że osad z drożdży uniesie się, uwalniając prawdziwy i pełny smak piwa oraz nada trunkowi charakterystyczną mętność.